kolmapäev, 2. mai 2007

mõtted ...


Täna mõtlesin et kõik, lõpetan selle tissitamise ära ... ja panen lapse sõime :) Tundub et talle sobib olla koos kõigi teistega aga mitte minuga ja kodus .... igavus tapab :D
Aga jah..vaevalt et me nii pea sellega lõpu teeme... kuna ta nii sõltlane ja ilma magama ei jäe ... tunnen küll et hakkan väsima nats ..aga siis jälle süü tunne tuleb kohe kui mõtlen lõpetamisele ...ei ole aimugi kuidas peaks hakkama lõpetama nii et ootan kuna laps ise ära tüdineb :)

4 kommentaari:

Ing. ütles ...

hahahaha laps ei tùdine tissist... siis varsti oled nagu ùks liialt loodushull ema, kes viieaastast last imetas endal nàgu -keha nagu surmal.
Vòimalikud vòòrutamise variandid:
1. làhed kaheks-kolmeks pàevaks àra
2. muudate magamapanemise rituaali - nt paneb issi lapse tuttu ja emme oma nàgu ùldse ei nàita. Mine kohe kodust eemale, nt kinno... vòi mòne sòbranna juurde.
3. ùtled talle, et piim sai otsa ja kòik, ta on sul parajalt suur, et EIst aru saada.

Minu arvates aitab isa alati kòige paremini vòòrutamist làbi viia.

Lapsed on head provokaatorid. Kui ta ka peaks kisama neli tundi, viis tundi, siis ei tohi jàrele anda, korra annad jàrele, jààdki jàrele andma. Jàrgmine kord kisab 8 tundigi jutti, kui teab, et "kui kòvasti kisan, kùll siis emme tuleb". Kindlasti enen lahkumist selgiatda lapsele ja kinnitada , et tuled ikka tagasi... ja jonnimine ei aita. Vàga kindel peab endas olema.

Oma rindade eest pead spetsiaalselt hoolt kandma. Pane heaga ùks kapsapea kùlmkappi varuks, sest algul rinnad pakitsevad ja kapsaleht leevendab valu. Pead natukene pinget vàhendama rinnas, lùpstes natuke-natuke vàlja piima, niipalju, et ei pakitseks hullusti ja nii vàhe, et rinnad ei arvaks, nagu sa imetad.

Anonüümne ütles ...

Sa oled tubli kyll, et nii kaua rinda oled andnud. Kui saite sellest pàristoidu sòòmisraskustest yle, siis mòjub see tema tervisele ainult hàsti. Sulle muidugi kindlasti vastupidi, kurnavalt. Ing. rààgib òiget juttu, ise nad juba ei tydine kui siiani tydinenud pole. Noh, 5 aastaselt vòib-olla tydineb kah...

Minu sòbranna,kelle yle aastane laps oli ainult tissi otsas, jàttis lapse 1 nàdalavahetuseks oma ema hoolde. Eks ema temaga màssas ja vòitles, kuid asja sai ja esmaspàeval jòi laps tissi asemel pudelist keefiri.
Et siis ikke keegi peab aitama, pàris yksi on raske, kuigi vast mitte ka vòimatu.

Monica ütles ...

Meil see isa varjant läbi ei läheks kuna tema jookseks kohe peale 10 minutit mu juurde lapsega ja käsiks rinda anda .... temaarust ei peaks piinama last sedasi ...proovisin juba korra ...
sellest et öelda et piim sai otsa minuarust ta veel aru ei saa.... väike veel mu arust ...

Monica ütles ...

samas olen lugenud et mõned ikka jätavad ära ise ...